Sjukstuga

publicerat i Vardag;

Inte nog med att man är i slutet av graviditeten med allt vad det innebär så har jag nu åkt på förkylning dessutom.. Victor har legat hemma hela vecka och varit dålig, han är fortfarande inte helt kry! Men jag har mått bra och trodde jag skulle klara mig, men inte då.. Började känna av halsen i eftermiddags och nu ikväll sa det bara pang. Huvudet känns som om det ska explodera.. Har bara Ipren hemma också, slut på alvedon, så har inga värktabletter jag kan ta. Tack och lov har jag ingen feber iaf. Är ju någon vecka kvar till bebis än så är väl bra att man är sjuk nu och inde då bebisen är född! Hoppas det går över fort nu bara! Har nog svårt med sömnen på grund av graviditeten, så detta kommerbli en jobbig natt!
Så nu har jag fått tycka lite synd om mig själv, haha!

Igår gjorde jag en supergod räksoppa, inte allt för svår att göra heller! Man skalade räkor och frästa skalen med hackad gullök, färnkål och tomatpuré några minuter. Därefter tillsattes fiskbuljong (från tärning) och vitt vin. Lät detta sjuda ca 10-15 minuter, silade av fonden och kokade upp den med grädde, fick koka i 10 min! Sedan var det bara att sleva upp och tillsätta räkorna, blandade även creme fraishe med dill som en liten topping! Gott!!

Vi har även börjat packa BB väskan! Några saker saknas dock och måste inhandlas, men det går bli efter helgen tror jag om jag känner mig piggare då. V
Har varit lugnt med sammandragningar nu på slutet, skönt! Eller jag får fortfarande en hel del sammandragningar, men sällan några som gör ont nu! Men ska ta det lugnt till på onsdag nu, då passerar vi gränsen för förtidig födsel, efter det ska jag banne mig ut och röra på mig!! Om nu inte lillkillen ligger i säte.. Ska bli spännande imorgon för då ska jag till bm igen och se om han vänt sig!

Barnrum

publicerat i Vardag;
Ska bli så kul att få börja inreda barnrummet så småning om. Här är ett litet ihopklipp av några favoriter.
 

Vecka 36 (35+0)

publicerat i Vardag;

Nu är jag människa igen... Gårdagen var inte kul alls. Började egentligen natten mot igår med timmar av sammandragningar så jag sov väldigt dåligt. När jag sedan vaknade efter ca 2-3 timmars sömn mådde jag pyton på grund av bricanylen. Skakade som ett asplöv och frossa. Inte kul. Och de höll i sig i princip hela dagen, sömnbristen gjorde säkert sitt också. Denna natt har jag sovit som en klubbad säl och endast vaknat en gång på 7 timmar, såå skönt!! Så idag mår jag mycket bättre! Hoppas jag slipper sammandragningar idag bara! Ska få besök av ett gäng fina tjejer idag som ska komma hit så ska vi fixa middag. Tur jag har som får besök dessa långsamma dagar! Dock väldig tur att de kommer idag och att de inte var igår, för det hade aldrig gått, så glad att jag mår bättre idag!
Går alltså inne vecka 36 idag, 35 fullgångna veckor avklarade alltså, nära nu! Och det är tur det, för nu längtar jag så jag håller på att spricka efter min lilla bebis!! Längtar också efter att vara rörlig, haha. Är så fruktansvärt klumpig nu, mardrömmen är om jag tappar något på golvet, typ omöjligt att plocka upp, haha. Och att ta sig uppbur sängen ser bra kul ut, jag får typ rulla ur sängen... Haha! Så det ska bli skönt att bli lite smidigare igen snart!