Vecka 34

publicerat i Vardag;

Då var vi mitt i vecka 34 och det börjar kännas mer och mer nervöst för varje dag som går! Börjar oroa mig lite inför förlossningen... Vi har ju inte fått gå på någon föräldrautbildning än, vilket jag gärna skulle vilja så man får lite koll på vilka smärtlindringsalternativ som finns och egentligen att man får en genomgång i själva förlossningsförloppet. Har ju läst en del men känner mig ändå inte ha koll på vad allt innebär och så, vore skönt att ha någon att fråga om sånt man funderar på. En till sak som gör mig nervös är ju såklart att bebisen har legat i säte alla senaste gångerna vilket kan innebära snitt, och jag är inget fan av operationer.. Innan min graviditet hade jag lämnat ett blodprov en gång i hela mitt liv, tycker att det är obehagligt nog, haha. Men innan blir det ju isf ett vändningsförsök som jag också oroar mig för då jag hört att det ska vara rätt obehagligt! Men vi får se hur det blir, jag ska ta upp detta med min bm på torsdag. Som förövrigt är en helt ny barnmorska då min förra har slutat typiskt nog.
På sammandragningsfronten ser det ut som tidigare. Så länge jag håller mig lugn är det ganska lugnt, speciellt på dagarna. Men nätterna brukar det kunna dra igång på. Har varit snabbare på att ta bricanyl när det sätter igång (då jag får smärtsamma sammandragningar alltså) och då har det lugnat sig ganska fort ändå. Men jag verkar ju få ha det såhär fram till lillgrodan är ute.

I fredags var Felicia här och hälsade på, det var jättemysigt! Vi åt tacos, satt och pratade och såg film. Fick jättefina presenter av henne också, helt i min smak, tack så mycket!!

I går gjorde jag inte mycket, låg i soffan/sängen mest hela dagen. Medan middagen fixade sig själv, smidigt. Ställde in ett långkok i ugnen på morgonen som gottade sig i 8 timmar!

Nattaktivitet

publicerat i Vardag;

Att klocka sammandragningar kan man roa sig med kl1 på natten... Två hela dagar har varit ganska lugna nu, har haft några på mornarna bara. När jag haft som värst med sammandragningar har de kommit sent på kvällen/natten/tidigt på morgonen. Och nu var det alltså dags inatt igen med något tätare sammandragningar. Inte jättesmätstamma tack och lov, lite molande ont bara. Har en vild liten kille i magen också så får se när jag får somna. Ska testa en avslappningsövning från gravidappen tänkte jag!

Nutella och hallon

publicerat i Vardag;
Första dagen utan en enda bricanyltabett igår, wohoo!! Hoppas detta är påväg att vända nu. Har varit betydligt lugnare de dagar sedan senaste sjukhusbesöket så vilan gör väl sit också antar jag. Nattsömnen är väl sådär, vaknar en gång i timmen ungefär, ibland av sammandragning och ibland av sparkande bebis. låg vaken mellan 5.30-7.00 ungefär i morse av att det var ett himla liv i magen, klart jag är trött men jag tycker ändå mest att det är mysigt. Får se det som lite förberedelser inför vad som komma skall. Idag for jag en sväng till ishalen och kollade på en match min kusin spelade, han är här på hockeyläger från stockholm. Mamma och pappa kom och hämtade mig för lite miljöombyte, var skönt att komma ut fårn huset en stund, och det var väldigt svalt och skönt inne i hallen, haha. Sedan jag kom hem har jag kollat klart på alla avsnitt av unga föräldrar så nu krurar jag på vad jag ska börja kolla... Kanske några Gravid vecka för vecka avsnitt. Har även mumsat massa hallon som mamma och pappa kom hit med och nutella, såå gott hehe.